Hövding hjälm

Hövding är en ny revolutionerande cykelhjälm som är som en krage man har runt halsen och vid en eventuell olycka så blåses en airbag upp runt huvudet och skydddar huvudet väldigt bra.

Airbagen är utformad som en huva och tillverkad i slitstarkt nylon som tål att skrapas mot asfalt. Hövding skyddar mycket stora delar av huvudet, men lämnar samtidigt synfältet fritt.

Området som den uppblåsta airbagen täcker är betydligt större än på traditionella cykelhjälmar och anpassat efter befintlig olycksstatistik. Skyddet är som bäst där det behövs mest. Airbagen skapar en mycket mjuk och skonsam stötupptagningsförmåga. Trycket hålls konstant i flera sekunder och klarar därför flera slag mot huvudet under samma olycka. Därefter börjar airbagen långsamt tömmas på gas.

Gasgeneratorn som fyller airbagen med gas är placerad i en behållare i kragen på cyklistens rygg. Gasgeneratorn i Hövding är en s.k. kallgasgenerator med heliumgas.

Hjälmen/kragen säljs dels komplett med valfri färg på skalet, skalet kan sedan tvättas och vill man sedan byta ut det i framtiden så finns flera olika mönster att välja på, allt för att matcha dig som cyklist

Mer information om hövding finns att läsa på hövdings hemsida http://www.hovding.com

Visa: Lista / Rutnät
Visa:
Sortera efter:
Visar 1 till 1 av 1 (1 sidor)